Åsa äldreboende

Åsa äldreboende ligger på promenadavstånd från havet och erbjuder ett hälsofrämjande boende med vacker och varmt välkomnande inredning. Omgivande trädgårdar med uteplatser, promenadstigar och träningsredskap, inbjuder boende till avkoppling, gemenskap och aktivitet.

Åsa äldreboende är byggt på 80-talet och hösten -15 beräknas 20 nybyggda lägenheter och en omfattande renovering  stå klar. Totalt består äldreboendet då av 60 lägenheter med inriktning på somatik och demens.

”Det ska vara mjukt, varmt och vackert.”

Utifrån mina ledord har jag skapat en konstnärlig helhet och satt guldkant på Åsa äldreboende under ombyggnaden. Taken glittrar nu som en stjärnhimmel med 120 kristallkronor, ett integrerat ljudsystem spelar lugn musik över hela anläggningen. En önskebrunn byggd av återanvänt material möter besökarna i entrén och vackra ordspråk som personal och boende har valt ut pryder väggarna. För mig är det viktigt att vi hyllar de äldre som har byggt upp vårt samhälle. Det ska vara wow att leva in i det sista.

 

Åsa äldreboende är ett modernt och lagom stort äldreboende med en god arkitektur där inomhusmiljön övergår i utemiljö på ett inbjudande och lättillgängligt sätt. Det är tillfredställande att få coacha en kompetent och engagerad personalgrupp i ett närvarande ledarskap och att vara en del i att se och sätta de boendes behov och önskemål i centrum.
Susanne Törnberg, enhetschef.

På Åsa äldreboende känner jag mig glad och trygg. Personalen är varm och positiv, de ställer alltid upp till 100 procent, de är ”gudagoda”. Boendet, miljön, maten och omsorgen är fantastisk.
Karl Erik Birath, hyresgäst.

Jag har världens bästa jobb. Att få jobba i denna fantastiska miljö med våra underbara brukare och personal gör att jag med glädje går till jobbet varje dag.
Susanne Gjösti, undersköterska & koordinator.

Byggnaden i sig har inget värde om inte hyresgäster och andra som verkar i byggnaden trivs och  medverkar till att deras verksamhet blir bättre. Eksta är Kungsbackas kommunala bolag. Ledorden i bolaget finns i namnet Ekonomi, Kvalité, Trivsel, Ansvar och om någonstans så passar det bra in på Åsa äldreboende. Utgångspunkten när projektet äntligen drog igång var att finna något unikt och göra skillnad för boende och personal som inte endast baseras på funktion.
Christer Kilersjö, VD Eksta Bostads AB.